torsdag 6. november 2008

Barn fra 1-3 år- Tverrfaglig prosjekt


Barn i 1-3 års alderen er nysgjerrige, de lærer fort og tar til seg ord når de har hørt de og er i en veldig utviklings periode. De er i en læring prosess hvor de begynner å være med aktive og bruke språket som en del av kommunikasjon med de rundt. De observerer andre rundt seg og oppdager gjenstander og omgivelser som skjer rundt seg. Barnet kan etter hvert i utviklingen bruke nåtid,fortid og framtid.


Når de er i alderen 3 år kan de etterhvert snakke mer og fortelle historier om seg selv eller andre. De er mer bevisst på språket og kan da fortelle bedre enn tidligere og mye mer detaljert. De er også i en fase hvor de lærer om reaksjoner, følelser og kroppspråket er mye i bruk. De lærer å få forståelse for rett og galt og de lærer å bli mer selvstendige.
* I oppgaven vår valgte vi utviklingsområdene sosial og emosjonell.
- Aktiviteten vi har valgt er at det vises et bilde av for eksempel en edderkopp, og da skal barna synge og bruke bevegelser til denne sangen. i denne akviteten mener vi at barna føler tilhørlighet og fellesskap. man er en gruppe med mange barn som gjør noe sammen og dette gjør det sosialt. emosjonell går ut på følelser, og man har masse følelser ved sang og samspill med andre barna og voksne. vi jobber med dette i aktvitetet og vi siwr i filmen vi har laget at dette er sosialt og emosjonelt.
* I rammeplanen jobbet vi med kommunikasjon, språk og tekst:)

Ingen kommentarer: